Намери хотел в BG

Ски в Добринище

Ски в Добринище

Добринище започва да се развива все повече през последните години. Превърна се в притегателна точка за голям брой български и международни туристи, предпочитащи по-тихи и по-малко населени курорти. В градчето няма да намерите големи хотели и ресторанти, а ще бъдете обградени от красивата природа на Пирин планина, с нейните живописни пейзажи.
В град Добринище няма да видите онова пренаселване по ски съоръженията, както в другите курорти. Тук можете на спокойствие да се спускате по дългата 5км и широка 30м писта. Началото на ски зоната започва от хижа „Безбог” 2240м и завършва в най-ниската си точка, при хижа „Гоце Делчев”, 1412м. Денивелацията е 826м и създава три зони за практикуване на любимия за мнозина зимен спорт. Има условия за начинаещи и напреднали скиори, и сноубордисти. Това се постига чрез разделянето на ски зоната в три части - „Тумбата”, междинна част и „Стената”.
Идеално за начинаещи скиори е районът около хижа „Безбог”, за по-напреднали и уверени в себе си е писта „Тумбата”. Тя започва от хижа „Безбог” и стига до междинната станция. Участъка между междинната част и хижа „Гоце Делчев” е „Стената”. Предназначена е за опитни и смели скиори, заради сложността й, която отговаря на черна категория. Привържениците на красивата природа и спокойните скорости, имат възможността да се спуснат, по живописната пътечка, минаваща покрай „Стената”. Ски зоната е оборудвана с два лифта, ски влекове, няколко ски гардероба за ски и сноуборд. Обслужващите лифтове работят всеки ден между 9 и 17 часа. На територията на Добринище се намира ски училище, от където може да се наеми ски учител, за индивидуално и групово обучение.
В района над хижа „Безбог” се качват много фрийрайдъри. Там условията за любителите на този тип удоволствия са невероятни. Изкачването е тежко, защото няма влек или лифт, който да ги качи по нагоре в планината. Трябва да се ходи пеш, по стръмния и покрит със сняг терен, но това удоволствие, което ще се изпита, е несравнимо.
Близостта на Добринище до международно известния ски курорт Банско, позволява на гостите му за няколко минути да стигнат до него. Там те ще имат още по-богато разнообразие от писти и ски оборудване. Голямото изобилие от механи, ресторанти и нощни клубове ще задоволят и най-претенциозния посетител.
Изкарвайки почивните си дни на Пирин планина, ще откриете едни чудесни условия и възможност за практикуване на любимите ски спортове. Освен това, ще можете да разгледате планината в цялата й прелест. Нейните бистри езера, пищни пейзажи, великолепни природни феномени, ще ви накарат да се развълнувате и почувствате истинската красота на България.
 

Добринище започва да се развива все повече през последните години.

уеб дизайн